• Minden külső és belső felújítási munkát vállalunk!
  • info@bebohouse.hu
Burkolás

Hogyan válasszunk megfelelő csempét, járólapot burkolás előtt

A burkolás során felmerülő döntéseket nehéz meghozni, hiszen hosszú távra szólnak, ezért nem érdemes elhamarkodottan választani. Jó hír azonban, hogy a legkülönfélébb felhasználásokra és környezetekre is van megfelelő burkolat, nincs azonban olyan csempe vagy járólap, amely minden használatra és környezetre alkalmas.

Csempe vagy járólap?

Lényeges különbség van a csempe és a járólap között. Igaz, hogy csempével is lehet padlót burkolni, de a csempét eredetileg fal, a járólapot pedig padló burkolására tervezték, ezért sokkal strapabíróbbak, jobban bírják az emberi léptek és a bútorok súlyát. Mindenekelőtt fontos szem előtt tartani, hogy minél gyakrabban használt helyet burkolunk annál keményebb anyagból készült és annál magasabb kopásállóságú padlólapot válasszunk, ha szeretnénk, hogy tartós legyen. Ha csúszásveszélyes helyet burkolunk, akkor ajánlatos magasabb kategóriába sorolt padlólapot választani.

PEI érték

Minden csempe vagy járólap rendelkezik technikai paraméterekkel, stressz tűrő képességekkel, mint például mennyire bírja a hőt, a terhelést stb. Ezért fontos tudni, hogy milyen helyiségbe vesszük a burkolatot, mekkora terhelést kell kibírnia.

PEI érték kategóriák:

PEI II: gyenge kopásállóság - A falicsempék tartoznak ide. Nem ajánlatos padlót burkolni vele.

PEI III: közepes kopásállóság - kevés terhelésnek kitett helységekbe ajánlott

PEI IV: erős kopásállóság - ez már előszobába és konyhába is alkalmazható

PEI V: kiemelkedő kopásállóság - közterületekre illetve nagy forgalmú létesítményekbe ajánlott

Nem érdemes nagyobb paraméterrel rendelkező járólapot, csempét választani, mint amire szükségünk van. Tehát például egy fagyálló burkolat választása kültérre jó ötlet, beltérre azonban felesleges.

Néhány tényező, amit érdemes figyelembe venni a burkolat választás során:

  • Milyen a környezet ahová a csempét vagy járólapot szánjuk?
  • Mennyit használjuk az adott helyiséget?
  • Milyen méretű burkolólapot szeretnénk?
  • Megfelel-e az esztétikai és technikai követelményeknek?
  • A választott szín és a minta évekkel később sem fog irritálni?
Szakembereink nagy tapasztalattal rendelkeznek a burkolás terén, így biztos lehet benne, hogy otthona nem csak a munka végeztével, hanem hosszú évek múltán is megőrzi eredeti állapotát. Készséggel állunk rendelkezésére. Keressen minket bizalommal!

Tel.: +36 70 600 20 79
Email: info@bebohouse.hu
Külső és belső burkolás