• Minden külső és belső felújítási munkát vállalunk!
  • info@bebohouse.hu

Külső homlokzat szigetelés

A homlokzati hőszigetelés során a családi ház külső felújítását, a tetőszerkezet, a homlokzat, és a lábazat felújítását, hőszigetelését értjük. A külső hőszigetelés esetén nem szabad megfeledkeznünk a födémről és a padlástérről sem. Ahogyan a régi falazatok hőszigetelése nem felel meg a mai elvárásoknak, a födém szigetelésére is ráfér egy kis erősítés.

A homlokzati hőszigetelés vastagságának minimum 10 centiméternek kell lennie. Ez a vastagság szükséges, hogy régi családi házunk hőszigetelése megfeleljen a korszerű elvárásoknak, és fűtési számlánkon is érezzük pozitív hatását. A homlokzat felújításnál a szigetelőanyag csak egy része a költségeknek, így lényegesen költséghatékonyabb a vastagabb szigetelő réteg.

Tekintse meg referenciánkat!

Megtervezzük

Minden esetben az Ön igényeinek megfelelően mérjük fel az elvégzendő munkát. Tudjuk, hogy az ár döntő tényező, éppen ezért igyekszünk a legjobb ár-érték arányban kialakítani egyedi ajánlatunkat.

Kivitelezzük

A megbeszélés után az Ön által elfogadott technológiai folyamatokkal végezzük el a munkát. Amennyiben szükséges, az építőanyagok beszerzésével segítünk, hogy minőségben olyan anyagokkal dolgozzunk, amelyek később sem okoznak garanciális kifogásokat.

Átadjuk

Gyorsan és a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozva varázsoljuk otthonát újjá. Munkánk végén tisztán adjuk át a helyet, hogy Önnek csak az új vagy felújított területek birtokba vételével kelljen foglalkoznia.

A tető szigetelés fontosságáról

A homlokzati hőszigetelés összetett feladat, és sokan nem is tudják, hogy mennyire létfontosságú a szigetelés során. A legtöbben azt gondolják, hogy elegendő a ház külső falának szigetelése. Pedig a régi házak nem megfelelő kialakítása miatt a födémen keresztül távozó hő jelentős kiadással járhat. Így télen a kidobott pénz nem az ablakon, hanem a tetőn keresztül távozik majd a lakásából.

Alapvetően kétféle rendszerrel lehetséges a homlokzati hőszigetelés kivitelezése: polisztirol habos hőszigetelő rendszerrel, illetve kőzetgyapot homlokzati hőszigeteléssel. Nézzük, mi a különbség a kettő között.


Polisztirol habos homlokzati hőszigetelés:

Más néven hungarocell vagy eps. Ez a leggyakrabban használt hőszigetelési forma, körülbelül 50 éve használják homlokzati hőszigetelésre. Természetesen ezen belül is sok féle létezik:

1. Polisztirol lapos hőszigetelés: a hagyományos fehér eps lapot értjük alatta. Ez a legelterjedtebb módja a hőszigetelésnek, amelyet 50x100-as méretű lapokból építenek ki.

2. Grafitos homlokzati hőszigetelés: passzívházak hőszigetelésénél is alkalmas. Tulajdonképpen hasonló az előző módszerhez, itt azonban grafit adalékkal dúsítják a polisztirol lapokat, amelynek köszönhetően jobb az anyag szigetelése is.

3. Clima polisztirol lapos hőszigetelés: ez egy páraáteresztő hőszigetelési módszer. A polisztirol lapok lyukacsos felületűek, amelyek könnyen áteresztik a párát. Hasonló a kőzetgyapotos megoldáshoz, de mivel könnyebb kivitelezni, ezért a munkadíja is sokkal olcsóbb.


Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés:

Ahogy a Clima esetében említettük, itt is páraáteresztő módszerről van szó. Anyaga természetes, kiváló hangszigetelő, víztaszító, és tűzvédelemben is kiváló, hiszen akadályozza a tűz terjedését. Polisztirolos társához képest a kivitelezése nehezebb és költségesebb, de kiváló tulajdonságai miatt érdemes választás lehet.

Kérjen ajánlatot

Igyekszünk mihamarabb válaszolni Önnek!